Lääkikset esittelyssä 1: Uumajan yliopisto

Ruotsissa lääketiedettä pystyy opiskelemaan seitsemässä eri kaupungissa: Lundissa, Göteborgissa, Linköpingissa, Örebrossa, Tukholmassa, Uppsalassa ja Uumajassa. Seuraavien viikkojen aikana opiskelijat ympäri Ruotsia pääsevät ääneen kertomaan omasta opinahjostaan! Ensimmäisenä vuorossa on Uumajan yliopisto.

 

Uumaja logo

Uumajan lääketieteellinen tiedekunta perustettiin jo vuonna 1958, vaikka itse Uumajan yliopisto sai alkunsa vasta vuonna 1963. Yliopistossa on yhteensä 34 000 opiskelijaa, joista n. 1090 on lääketieteenopiskelijoita. (Lähde 1)  Uumajan yliopistossa on käytössä ongelmalähtöinen oppiminen, PBL, perinteisempien opetusmenetelmien rinnalla. Yliopisto tarjoaa myös tutkimuksesta kiinnostuneille opiskelijoille ohjelman, jossa opintojen sivussa ja kesällä toimitaan osana tutkimusryhmää. Kuudennella lukukaudella, kliinisen vaiheen alkaessa, opiskelijat hajautetaan neljään eri opiskelukuntaan: Umeå, Östersund, Sundsvall ja Luleå.  Yliopisto pyrkii hyödyntämään uusinta teknologiaa, ja esimerkiksi luennot kliinisissä opinnoissa streamataan netissä kaikille opiskelijoille. (Lähde 2). Alla voit lukea toista vuotta opiskelevan Saaran kokemuksia Uumajan yliopistosta!

 

Miksi valitsit lääketieteellisen?

Lääketiede kiinnosti ja kiinnostaa edelleen, koska siinä saa työskennellä erilaisten ihmisten kanssa ja koska ihmiskeho on todella kiinnostava kokonaisuus. Pidän myös siitä, että valmistumisen jälkeen on paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Minkä luulet erottavan sinun yliopistosi muista?

En tiedä paljoa muiden yliopistojen lääkiksistä, mutta meillä on todella paljon ryhmätyöskentelyä (varsinkin t1:llä). Uumajan lääkiksessä on paljon suomalaisia. Meidän kurssilla on yli 10 ja suurin osa heistä on äidinkieleltään ruotsia puhuvia. Itse olen kuitenkin alun perin suomenkielinen, joten meitäkin löytyy!

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Parasta opinnoissa on ollut uudet kaverit. Opiskelu ylipäätään on mukavaa, kun opiskelee juuri sitä mistä on haaveillut. Ulkomailla opiskelu on tuonut minulle paljon itsevarmuutta, koska huomasin pärjääväni opinnoissa vieraassa maassa vieraalla kielellä. Lempikurssini on ollut keväällä käymäni attack och försvar, koska siihen sisältyi laboratoriotöitä luentojen lisäksi, niin sai myös itse tehdä erilaisia kokeita. Aiheet luennoilla oli muutenkin kiinnostavia, koska kurssilla käsiteltiin monia tunnettuja virusten ja bakteerien aiheuttamia sairauksia.

Mikä on ollut haastavinta opinnoissasi?

Haastavinta on ollut varmaan työmäärä. On tehtävä paljon töitä, että ehtii mahdollisimman hyvin opiskella kaikki asiat.

Onko sinulla vinkkejä lääketieteelliseen hakevalle?

Ei kannata luovuttaa, vaikka ei heti ensimmäisillä kerroilla pääsisikään kouluun! Vaikka se siinä hetkessä tuntuu kamalalta, niin sitten kun lopulta kouluun pääsee, se palkitsee kyllä! Kannattaa luottaa itseensä: sitä pystyy tosi vaikealtakin kuulostaviin asioihin esimerkiksi lääkäriksi opiskeluun vieraalla kielellä!

Miten vietät aikaasi opintojen ohella?

Opintojen ohella aika kuluu kavereiden ja liikunnan parissa. Meidän yliopistoalueella on iso liikuntahalli, jossa on läjäpäin eri ryhmäliikuntoja, kuntosali, uimahalli ja paljon eri pelikenttiä sekä muuta vastaavaa. Siellä käyn itse ja siellä käyvät myös kaikki muut opiskelijat. Se on tosi kiva ja hyvällä sijainnilla oleva paikka!! Sitä suosittelen
kaikille Uumajaan muuttaville opiskelijoille.

 

 

Linkkejä

https://www.umu.se/utbildning/program/lakarprogrammet/

https://www.umu.se/

 

Mira Lehtonen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s