Lääkikset esittelyssä 3: Örebron yliopisto

Örebron yliopisto logo

Vuonna 1999 perustettu Örebron yliopisto on nuorin Ruotsin yliopistoista. Yliopistossa opiskelee yhteensä noin 15 100 opiskelijaa, joista noin 1300 opiskelee lääketiedettä. (Lähde1) Ensi kevään haussa otetaan sisään 65 uutta lääketieteen opiskelijaa. Lääketieteellisessä on käytössä PBL (Ongelmalähtöinen oppiminen tai englanniksi problem-based learning) koko opiskelujen ajan, ja opintojen aikana suoritetaan kaksi itsenäistä tutkimustyötä. (Lähde 2) Ulkomaanvaihto on mahdollinen, erityisesti yhteistyöyliopistossa Glasgowssa. Alla voit lukea suomalaisen viidennen termiinin lääketieteenopiskelijan Sonjan kokemuksesta Örebron yliopistossa!                                      

Miksi valitsit lääketieteellisen?

Olen lapsesta asti haaveillut lääkärin ammatista, ja kiinnostus luonnontieteisiin vaikutti lopulliseen päätökseeni lukion aikana. Lisäksi haluan, että voin tulevaisuuden ammatissani auttaa muita ja kokea oman työni merkitykselliseksi.

Ovatko opinnot vastanneet oletuksiasi?

Kyllä ja ei. Yllätyin siitä, miten jo ensimmäisenä opiskeluvuotena pääsi terveyskeskukseen enemmän tai vähemmän seuraamaan lääkärin työtä sivusta. Toinen positiivinen yllätys oli se, että saimme ensimmäisellä terminillä harjoitella kliinisiä taitoja, esimerkiksi verikokeen ottamista toisiltamme.

Mikä erottaa käymäsi lääketieteellisen muista lääketieteellisistä?

Örebron lääketieteellinen on Ruotsin lääketieteellisistä kaikista uusin, joten saamme todennäköisesti enemmän vaikuttaa koulutuksen kehitykseen.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Ahaa-oivallukset; kun ymmärtää, miten eri asiat ovat sidoksissa toisiinsa. Parasta on myös se, että kaikkea oppimaansa pääsee soveltamaan tulevaisuuden ammatissa.

Mikä on ollut haastavinta opinnoissasi?

Haastavinta, varsinkin ensimmäisellä termiinillä, oli tiedon etsiminen ja sopivan tietomäärän rajaaminen (PBL-opetus).

 Onko sinulla vinkkejä lääketieteelliseen hakevalle?

Laskelmoi lukion aikana, miten saat parhaimmat sisäänpääsypisteet, ja keskity niihin aineisiin, jotka hyödyttävät sisäänpääsyssä.

Entä onko sinulla vinkkejä muille lääkäriopiskelijoille?

Aluksi on tärkeää luoda ystäväverkosto ympärilleen. Sitten vain muistaa opiskella säännöllisesti, ettei jää liian paljon asioita opeteltavaksi tenttiä edeltävälle viikolle.

Miten vietät vapaa-aikasi opintojen ohella?

Harrastamalla liikuntaa, esim salilla käyden tai lenkkeilen, tai rentoumalla Netflix:iä katsellen.

 

Linkkejä

Yliopiston sivut

Yliopiston lääketieteellisen sivut

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s