Lääkikset esittelyssä 5: Göteborg

Göteborg logo

127 vuotiaassa Göteborgin yliopistossa opiskelee 38 000 opiskelijaa, joista lääketieteen opiskelijoita on 1300. (Lähde) Opiskelu lääketieteellisessä perustuu pitkälti perinteisiin opetusmenetelmiin. Yliopisto käyttää opintojen pohjana uusinta tutkimustietoa ja innostaa opiskelijoita tutustumaan lääketieteelliseen tutkimukseen. Tutkimuksesta kiinnostuneille lääketieteen opiskelijalle Göteborgin yliopisto on luonut kolmellekymmenelle oppilaalle suunnitellun amanuenssiohjelman, jossa opintojen sivussa voi toimia tutkimusprojekteissa. Alla voit lukea viimeistä lukukautta opiskelevan Carl-Johanin kokemuksia Göteborgin yliopistosta.

 

Miksi valitsit lääketieteellisen?

Mielenkiinto alkoi jo nuorena, kun kilpailin uinnissa ja pääsin tapaamaan mukavia urheilulääkäreitä. Mitään perhepakotteita ei ollut eikä suvussa lääkäreitä ole.

Ovatko opinnot vastanneet odotuksiasi?

En nyt paljon lääketieteenopinnoista tiennyt, kun aloitin, mutta mitä pidemmälle on päässyt sitä enemmän ne ovat vastanneet oletuksiani. Göteborgissa tentit ovat vaikeita, klinikkaa on paljon, melkein kaikki on pakollista ja lomia on vähän. Tämä nyt pätee moneen Ruotsin lääketieteelliseen. Göteborgissa on vähäinen opiskelijaelämä, mutta kaupunki on mahtava.

Mikä on ollut parasta opinnoissasi?

Sisätaudit sekä kirurgia. Päivystyspakko, klinikkapäivien määrä, potilasmäärä. Paljon omatoimista/omaa vastuuta hajautusviikoilla.

Mikä on ollut haastavinta opinnoissasi?

Pre-klinikka (termin 1-4) oli aika sadistinen. Toisaalta jälkikäteen ajateltuna myös erittäin hyvä, että se oli haastavaa.

Onko sinulla vinkkejä lääketieteelliseen hakevalle?

Alku ei aina ole niin kiva, koska hakuprosessi saattaa olla nihkeä ja alkuvuodet raskaita, mutta parempaa fiilistä ei ole kuin päästä alalle, josta tykkää. Vaikka työ on raskasta joidenkin mielestä niin, jos intohimoa löytyy niin ei ne pitkät päivystykset edes työltä tunnu. Suosittelen lämpimästi.

Entä onko sinulla vinkkejä muille lääkäriopiskelijoille?

Jokainen vuosi on edellistä mielenkiintoisempi, hauskempi ja parempi. Kaikkien täytyy istua kirjastossa preklinikassa.

Miten vietät vapaa-aikaasi opintojen ohella?

Göteborg tarjoaa kaupunkina kaiken, mitä voi kaupungilta toivoa vapaa-ajan viettoon: Mahtavat ravintolat, laajat urheilumahdollisuudet ja länsirannikolla asuu todella paljon mukavia ihmisiä, ei se siitä paljon paremmaksi muutu.

 

Linkkejä

Yliopiston sivut

Lääketieteellisen opinto-ohjelma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s