FAQ

Mitä Ruotsin kurssia (kursnivå/Gy11) suomalainen oppimäärä vastaa?

Suomalaisen tutkinnon vastaavuudet löytyvät Universitets- och högskolerådetin Bedömningshandbokenista.

Jos pääsee Ruotsiin lääketieteelliseen opiskelemaan, voiko sen jälkeen palata Suomeen erikoistumaan? Jos valmistuu laillistetuksi lääkäriksi Ruotsissa, niin onko automaattisesti oikeus toimia Suomessa lääkärinä?

Lääketieteen opintojen (5,5 vuotta) jälkeen on suoritettava vähintään 1,5-vuotinen allmäntjänstgöring laillistuksen saamiseksi. Ruotsissa laillistumisen jälkeen on haettava ammatinharjoitusoikeutta Valviralta, minkä jälkeen tie on vapaa!

Mitä kursseja täytyy olla suorittanut, jotta voi hakea opiskelemaan lääkikseen Ruotsissa?

Korkeakoulukelpoisuuden, ruotsin ja englannin kurssien lisäksi on oltava suorittanut tarvittavat kurssit fysiikasta, biologiasta, matematiikasta ja kemiasta.  Vuonna 2016 lukion aloittaneiden on oltava suoritettanut 4 kurssia biologiaa, 5 kurssia kemiaa, 7 kurssia fysiikkaa ja pitkä matematiikka. Sitä ennen lukion käyneen on oltava suorittanut 2 kurssia biologiaa, 5 kurssia kemiaa, 8 kurssia fysiikkaa ja pitkän matematiikan. Voit lukea lisää kohdasta “tietoa ruotsissa opiskelusta”.

Lisätietoja: http://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet/hakemusohjeet/pohjoismaissa_koulutetut/laillistettavat

 


Disclaimer: SMR kehottaa tarkistamaan tietojen paikkaansa pitävyyden asianosaiselta taholta!