FAQ

Mitä Ruotsin kurssia (kursnivå/Gy11) suomalainen oppimäärä vastaa?

Suomalaisen tutkinnon vastaavuudet löytyvät Universitets- och högskolerådetin Bedömningshandbokenista.

Vaikuttaako lukiosta valmistumisen jälkeen suoritetut arvosanat vertailulukuun?

Valmistumisen jälkeen suoritetut arvosanat eivät korota vertailulukua. Vertailulukua on mahdollista korottaa vain Ruotsissa suoritetuilla Komvux-opinnoilla.

Jos pääsee Ruotsiin lääketieteelliseen opiskelemaan, voiko sen jälkeen palata Suomeen erikoistumaan? Jos valmistuu laillistetuksi lääkäriksi Ruotsissa, niin onko automaattisesti oikeus toimia Suomessa lääkärinä?

Lääketieteen opintojen (5,5 vuotta) jälkeen on suoritettava vähintään 1,5-vuotinen allmäntjänstgöring laillistuksen saamiseksi. Ruotsissa laillistumisen jälkeen on haettava ammatinharjoitusoikeutta Valviralta, minkä jälkeen tie on vapaa!

Voiko Ruotsissa opiskella englanniksi lääkiksessä?

Ruotsissa opiskellaan Ruotsin julkisissa yliopistoissa, joissa lääkislinjat ovat kaikki ruotsiksi.

Mitä kursseja täytyy olla suorittanut, jotta voi hakea opiskelemaan lääkikseen Ruotsissa?

Korkeakoulukelpoisuuden, ruotsin ja englannin kurssien lisäksi on oltava suorittanut tarvittavat kurssit fysiikasta, biologiasta, matematiikasta ja kemiasta.  Vuonna 2016 lukion aloittaneiden on oltava suoritettanut 4 kurssia biologiaa, 5 kurssia kemiaa, 7 kurssia fysiikkaa ja pitkä matematiikka. Sitä ennen lukion käyneen on oltava suorittanut 2 kurssia biologiaa, 5 kurssia kemiaa, 8 kurssia fysiikkaa ja pitkän matematiikan. Voit lukea lisää kohdasta ”tietoa ruotsissa opiskelusta”.

Lisätietoja: http://www.valvira.fi/terveydenhuolto/ammattioikeudet/hakemusohjeet/pohjoismaissa_koulutetut/laillistettavat


Disclaimer: SMR kehottaa tarkistamaan tietojen paikkaansa pitävyyden asianosaiselta taholta!